Header Ads

Breaking

Saturday, February 27, 2021

Budaya Barat Memang Dah Sebati Dalam Hidup Saya Sejak Kecil, Kata Raja Ilya

 


Meskipun kini menetap di Perth Australia selepas mendirikan rumah tangga, pelakon Raja Ilya juga tidak terlepas daripada kontroversi dimana baru-baru ini dikecam apabila membuat perbandingan majlis kahwin di Malaysia dan Australia ketika pand3mlk C0vid-19.


Malah, Ilya dikatakan semakin s3-ksi sehinggakan ada yang mel3mparkan tanggapan pelakon itu selesa berpakaian mencoI0ok mata selepas terikut-ikut dengan gaya barat memandangkan suaminya berbangsa asing.


Membidas tanggapan netizen, Ilya berkata dia memang sudah lama suka berpakaian menunjukkan bentuk badan dan singkat sejak mula berlakon lagi.


“Kalau terdesak namanya meI4cur diri dan lebih baik berb0geI. Bagi saya, s3-ksi sangat subjektif. Saya suka berpakaian menunjukkan bentuk badan dan singkat sejak awal menceburi bidang lakonan.


“Istilah s3-ksi pemahaman sangat luas. Ada berpakaian sopan, tetapi tetap nampak s3-ksi daripada pandangan mata seseorang. S3-ksi tidak terbatas kepada konsep mendedahkan kulit atau berpakaian s3ndat sahaja,” katanya.Menafikan d4kwaan netizen kononnya dia terikut-ikut budaya barat, Ilya memberitahu sejak kecil lagi hidupnya sudah sebati dengan budaya itu.


Budaya barat ini sudah sebati dalam hidup saya sejak kecil. Apabila berkahwin dan tinggal di luar negara, barulah saya sedar betapa ceteknya pemikiran dan naifnya saya.


“Saya mudah percaya apabila ada yang mengatakan orang barat jahll dan macam-macam lagi. Saya percaya orang lain pun beranggapan sama, kita suka sangat menghkum,” katanya.


Raja Ilya mendirikan rumah tangga dengan seorang ahli perniagaan warga Australia, Trent Garrett pada 23 Disember 2018.


SUMBER  BH ONLINE via rotikaya

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.