Ticker

6/recent/ticker-posts

Makhluk Yang Menduduki Bumi Sebelum Adam

Makhluk Yang Menduduki Bumi Sebelum Adam

TAHUKAH ANDA, SIAPA PENDUDUK BUMI SEBELUM ADAM?

KENALI MAKHLUK-MAKHLUK YANG MENGHUNI DAN MELATA DISELURUH PLANET BUMI SEBELUM ERA ANAK-ANAK ADAM BERKUASA..

Djinn ialah makhluk Allah yang mendiami bumi jauh lebih lama sebelum penciptaan Al-Insan ADAM. Terdapat beberapa bangsa dari kalangan Djinn yang disebut dalam Kitab Al-Quran, Injil dan Taurat. Antara yang kerap disebut dan terkenal dikalangan manusia dari tiga Clan (Ifrit, Marid & Nasnas) yang pernah berkhidmat dibawah kerajaan Agung Raja Sulaiman.

Selebihnya dari bangsa-bangsa primitif yang mendiami dan melata seluruh pelusuk bumi sebelum Khalifah Khalifah Anak Adam mendominasi Dunia.

"Dan bahawa sesungguhnya adalah (amat salah perbuatan) beberapa orang dari manusia, menjaga dan melindungi dirinya dengan meminta pertolongan kepada ketua-ketua golongan jin kerana dengan permintaan itu mereka menjadikan golongan jin bertambah sombong dan jahat."
(Surah Al-Jinn 72 : ayat 6)

`Dan bahawa sesungguhnya kami telah berusaha mencari berita langit, lalu kami dapati langit itu penuh dengan pengawal-pengawal yang sangat kuat kawalannya dan (dengan rejaman-rejaman) api yang menyala." (Surah Al-Jinn 72 : ayat 8)

‘IFRIT

Antara bangsa yang agak rapat dengan Manusia. Makhluk Djinn paling berpengaruh, Mahir dalam Ilmu Arkitektur, sering terlibat dalam membantu pembinaan Monumen Gergasi Tamadun Manusia. Bangsa Bengis dan Bertubuh berapi. Terlibat dalam membantu Kerajaan Nabi Sulaiman.

MARID

Bangsa paling bertamadun. Memiliki raut seiras Manusia. Hebat dalam Ilmu Sihir dan Magis.Ada dikalangan mereka yang berpengaruh diangkat sebagai Dewa dalam tamadun Purba Manusia. Sering diseru untuk membantu Maharaja2 dan Pawang manusia.

NASNAS

Bangsa ketiga terbesar. Mendiami dasar laut terdalam. Bertubuh separuh Djinn separuh hidupan marin. Sering menjauhi hidupan darat terutama semenjak kemunculan anak-anak Adam. Menyerang kapal-kapal yang melalui kawasan nya.

GHUL

Berkemampuan merubah rupa bentuk (shape-shifting) menjadi apa saja. Kerap memperdaya kumpulan Pengembara manusia. Makhluk Primitif pemakan Bangkai dan Mayat. Menghuni dikaki Bukit, Kawasan Gurun dan Hutan-Hutan Tebal.

HINN

Mempunyai fizikal besar dan bersayap. Kehidupan sangat misteri dan sangat sedikit jumlahnnya, hidup dalam kelompok Kecil jauh dari kumpulan-kumpulan lain. Antara yang terawal mendiami bumi.

JANN

Makhluk Gergasi dan bersayap. Mampu menyemburkan api. Musuh kepada Bangsa Hinn. Mengawal dan menjaga sumber emas dibumi. Antara yang terawal mendiami bumi.

PALIS

Hidup secara bersendirian. Tinggal didalam sarang-sarang yang dibina dicelah bukit dan hutan. Menyerang haiwan-haiwan, menghisap darah manusia. Hanya bergerak diwaktu malam dan tidak gemar pada cahaya.

SHAITAN

Kumpulan Rebel pemberontak dari kalangan Ifrit. Sangat menyanjung Lucifer/Iblis.
Selepas mendapat berita tersingkirnya, Lucifer dihalau kebumi semula. Mereka membentuk sebuah bala tentera dibawah arahan Lucifer.

SHIQQ

Bangsa yang memiliki fizikal sangat besar.
Digelar Rakshasha oleh sesetengah tempat.
Gemar melakukan kerosakan. Sangat digeruni oleh bangsa-bangsa lain.

SI’LAT

Makhluk Yang hidup diudara, juga mampu bertukar wajah dan menyamar sebagai manusia, sering menonjolkan diri seperti pusaran angin. Tinggal kawasan pergunungan tinggi dan diatas awan. Musuh kepada makhluk Ghul.

SESUNGGUHNYA MEREKA HANYALAH SEBAHAGIAN PENGHUNI BUMI YANG DICIPTA ALLAH DAN SESUNGGUH NYA MANUSIA ADALAH SEINDAH MAKHLUK CIPTAAN ALLAH YANG SEMPURNA...

WALLAHUALAM..

Post a Comment

0 Comments