Header Ads

Breaking

Friday, January 15, 2021

Permohonan Pendaftaran Online Murid Tahun 1 Ambilan 2022 Dan 2023 Dibuka Dari 1 Mac – 30 April 2020

 


Sekejap nya masa berlalu.

Anak kedua pula kita nak daftarkan masuk sekolah.

Dari rambut pineapple masa baby, now dah kena daftar masuk darjah satu!

Siapa geng sama kita?

Yang penting document pastikan lengkap.



Document - document seperti :

1) Buku vaksin jangan lupa letak mana. Nanti kena key in tarikh2 vaksin diambil.

2) Surat beranak original dan Mykid

3) Sijil kahwin / cerai / hak penjagaan

4) Slip gaji

5) IC parents

6) Gambar passport anak

7) Bil api/air

8) pilihan sekolah akan ada TIGA. Kenal pasti sekolah dan code sekolah. Boleh google je nanti or call je sekolah tanya code sekolah untuk daftar. Yang hard copy nanti hantar ke sekolah pilihan yang PERTAMA sahaja. 

Setakat tu kaksis ingat buat masa sekarang ni haha. Anak sulung dah darjah 2 uols. Nanti kaksis share cara-cara nak apply online then dah settle kena print pulak hantar hard copy.

Jangan lupa cari gang kerja kerajaan gred 41 ke atas utk cop CTC (CERTIFIED TRUE COPY)

SYARAT-SYARAT PERMOHONAN TAHUN 1 AMBILAN 2021/2022:



Kemasukan 2021 – Kanak-kanak yang lahir pada 2.1.2014 hingga 1.1.2015

Kemasukan 2022 – Kanak-kanak yang lahir pada 2.1.2015 hingga 1.1.2016

TARIKH TUTUP PERMOHONAN


Tarikh akhir permohonan adalah 30 April 2020.


PENTING!!! Sediakan juga buku kesihatan untuk melengkapkan maklumat berkaitan imunisasi anak masing-masing.


JANGAN LAST MINUTE PREPARE.

sebab sistem kadang kadang suka crash lepas tu kau rasa macam "heyyy apa benda ni tak boleh klik next, bad getaway pula"

Mentally and document prepared please.

Here is the link for the registration: 

https://public.moe.gov.my/

Thank you

Kredit Sue Yusoff

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.