Header Ads

Breaking

Friday, August 13, 2021

Keadaan Ahmad Firdous hampir sama dengan Siti Sarah, kata Shuib

 


Keadaan abang Allahyarham Siti Sarah Raissuddin iaitu Ahmad Firdous yang kini ditidurkan di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Serdang, Selangor akibat C0vid-19 hampir sama dengan Siti Sarah sebelum ini.

Suami Siti Sarah, Shuib, 38, dalam majlis tahlil dan bacaan Yassin secara virtual malam tadi berkata, paru-paru Ahmad Firdous berada dalam kondisi sangat tidak baik.


"Sebab itulah saya tetap mahu teruskan sesi doa dan bacaan Yaasin pada malam ini," katanya.


Sebelum itu Shuib menerusi Instagram memaklumkan abang iparnya itu dimasukkan ke ICU hospital berkenaan dan ditidurkan pada jam 5 pagi semalam."Namun, kira-kira jam 11 pagi, kakak ipar menghubungi saya dan maklumkan keadaan suaminya tidak berapa baik.


"Doktor menjelaskan, situasinya hampir sama dengan arwah isteri saya," katanya.


Sehubungan itu, Shuib memohon orang ramai untuk mendoakan kesembuhan Ahmad Firdous yang juga abang sulung sulung Siti Sarah.


Menurut Shuib, hubungan Allahyarham isterinya dengan Ahmad Firdous sangat akrab."Semoga Allah SWT memberi kemudahan kepadanya. Abang ipar dengan arwah sangat rapat dan dia baik orangnya.


"Tapi ketika dia tidak sihat, semangatnya agak lemah. Jadi saya harap dengan bacaan Yassin dan doa pada malam ini, dia diberikan kekuatan untuk bangun dan berjuang. Insya-Allah," katanya.,


Sementara itu, Shuib turut memaklumkan dua pekerjanya disahkan positif C0vid-19 dan berharap mereka kuat untuk melawan waabak berkenaan.

Sumber : harian Metro

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.