Ticker

6/recent/ticker-posts

Sepatutnya galakkan orang ke masjid bukan ramaikan tempat perlancongan, kata Rita Rudaini

 


Pelakon Rita Rudaini memuji tindakan Pahang yang membenarkan kehadiran jemaah belum divaksln untuk menunaikan solat fardu dan Jumaat di semua masjid mahupun surau di negeri itu.


Menerusi hantaran terbaharu dalam InstaStorynya, Rita bersyukur atas tndakan kerajaan negeri itu yang membenarkan umat Islam untuk menunaikan amal ibadat tanpa wujud diskrlmlnasi.


“Alhamdulillah, segala puji bagi Allah. Moga Pahang sentiasa dirahmati Allah. Tiada diskrlmlnasi untuk yang belum vaksln, p0ndan atau pengkld ke masjid (dengan berpakaian ikut jantina),” tulisnya.


Tambah Rita atau nama sebenarnya Rita Rudaini Mokhtar, 45, negeri-negeri lain sepatutnya mengikut jejak langkah Pahang untuk mengimarahkan masjid berbanding meramaikan tempat pelancongan.


“Sepatutnya lebih menggalakkan orang ke masjid. Ramaikan masjid bukan ramaikan tempat pelancongan,” katanya lagi.


Semalam, kerajaan negeri Pahang membenarkan kehadiran jemaah yang belum menerima suntlkan vaksln C0vid-l9 untuk menunaikan solat fardu dan Jumaat di surau serta masjid mengikut prosedur operasi standard (SOP) baharu yang berkuat kuasa semalam.


Terdahulu, nama pelakon filem Mami Jarum Junior itu menjadi bualan netizen dalam Twitter selepas didkwa sebagai antlvaksln apabila ada pengguna memuat naik tangkap layar InstaStorynya memaparkan dia sedang merebus bunga cengkih.


Malah, ibu tunggal kepada dua cahaya mata kelahiran Perlis Indera Kayangan itu turut bertndak menyiar semula beberapa hantaran yang seakan menguatkan d4kwaan dirinya tdak percaya dengan vaksln C0vid-l9.Sumber :  Kosmo! ONLINE

Post a Comment

0 Comments