Header Ads

Breaking

Monday, November 1, 2021

(VIDEO)Tidak mahu netizen terus fitnah video marah pengawal keselamatan kerana tak jaga anak, wanita ini tampil jelaskan apa yang sebenarnya berlaku

 


Hari ini viral sekeping video di media sosial yuang memaparkan seorang pengawal keselamatan yang bertugas di sebuah kawasan perumahan did.akwa dimarahi dengan kata-kata kesat oleh seorang lelaki akibat menolak untuk menjaga anak mereka.


Sejak semalam tular di media sosial satu tangkap layar sebuah notis yang dikeluarkan oleh satu pengurusan sebuah kondominium di ibu kota yang memaklumkan ada seorang penyewa dikawasan mereka telah melakukan i.nsiden kacau ganggu terhadap pengawal keselamatan yang bertugas.


Notis asal yang dimuat naik Perbadanan Pengurusan Residensi Awani di Facebook mereka berserta tangkap layar insiden yang diambil dari CCTV di lobi aparment itu kemudiannya dikongsikan portal MyNewsHub di Twitter sehingga menjadi perdebatan hangat netizen.


Dipercayai lelaki tersebut berang kerana pengawal keselamatan di kawasan itu tidak menjaga anaknya yang ditinggalkan di pos pengawal keselamatan kerana meronda kawasan perumahan itu.


Menerusi perkongsian video oleh Dobetter4Malaysia di laman sosial Facebook semalam, lelaki tersebut did.akwa bertindak sedemikian kerana disebabkan kecuaian sendiri yang meninggalkan anaknya di pos keselamatan.


Berdasarkan video di Facebook, lelaki tersebut mem.aki hamun dan bertindak meng.ugut untuk membuat laporan polis kerana pengawal keselamatan menegur akan perbuatannya itu.


Susulan perkongsian video itu, rata-rata orang ramai berasa marah akan t.indakan ibu bapa tersebut kerana tidak berfikir panjang dengan meninggalkan anak mereka di pos pengawal.

“Kepimpinan melalui teladan, anak bagaikan kain putih untuk ibu dan ayah mewarnai, bagi mereka terutamanya di usia yang masih muda, setiap tingkah laku ibu dan ayah itu adalah betul dan berlandaskan ajaran agama,” kata Lua Ping.


“Pengawal itu di bayar gaji untuk jaga kawasan bukan untuk jaga anak orang, anak dengan isteri pun dia tinggalkan sebab nak kerja, ini kau pula yang lebih-lebih nak suruh dia jaga” jelas Kamarul Ariffin.


“Pengawal itu jalankan tugas untuk menjaga keselamatan persekitaran bangunan dan penduduk bukan tugas menjaga anak awak, kita sebagai ibu bapa harus bertanggungjawab atas anak sendiri,” ujar Siti Aishah.


Pihak pengurusan di kawasan itu dipercayai telah membuat laporan polis dan mengeluarkan satu poster memaklumkan seorang penyewa telah memaaki hamun pengawal keselamatan serta membuat uguutan selain cubaan melakukan kekasaran fizikal pada pengawal tersebut.


Ibu Tampil JelaskanKredit : Kosmo/Twittr/ via  http://www.onlinemalaya.com/

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.