Ticker

6/recent/ticker-posts

Nia Ramadhani Mengaku Tak Tahu Sukat Gula Untuk Bancuh Kopi Ketika Mertua Datang Melawat

 Perkara paling penting ketika ingin membancuh kopi adalah sukatan air, gula dan serbuk kopi itu sendiri. Semua main peranan tau! Jika terkurang atau terlebih salah satu daripada bahan, rasa yang dinginkan tidak mungkin dapat dicapai.


Sama seperti kita semua, pelakon terkenal di Indonesia dan juga dikenali di Malaysia iaitu Nia Ramadhani baru-baru ini membuat pengakuan bahawa dia tidak pandai menyukat kandungan gula untuk membancuh air kopi.


Ketika itu, saya disuruh untuk membancuh air kopi atau teh untuk mertua. Disebabkan tidak tahu sukatan gulanya, saya bawa semua gula itu di sampingnya. Bila diminta untuk membancuhnya saya takut,” ujarnya.
Nia juga berkata, dia pernah diminta memotong buah oleh mertuanya sebagai hidangan. Namun sekali lagi beliau jujur kerana tidak tahu cara sebenar memotong buah. Tambahnya;


Disebakan tidak tahu memotong buah, saya hanya temankannya sahaja.”


Tak hanya itu, Nia Ramadhani pun diminta untuk potong buah oleh mertua.


Namun istri Ardi Bakrie ini pun mengaku jujur kepada mertua, bahwa dirinya tidak bisa memotong buah."Waktu itu juga diminta potong buah, gak bisa pah. Jadi aku temenin aja di sini," ungkap Nia Ramadhani.


Mendengar pengakuan Nia Ramadhani, Ayu Dewi sempat syok.

  


Sumber: Tribun News 

Post a Comment

0 Comments