Header Ads

Breaking

Wednesday, June 23, 2021

Lokasi Muhammad Sajjad menyorok masih menjadi misteri

 


Masih diselubungi misteri apabila Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) belum mengetahui lokasi sebenar persembunyian usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau lebih dikenali Nur Sajat.


Setiausaha MAIS, Dr Ahmad Shahir Makhtar berkata, pihaknya tidak mempunyai sebarang maklumat mengenai lokasi persembunyian ahli perniagaan itu yang dikehendaki pihak berkuasa selepas waran taangkap dikeluarkan Mhkamah Tinggi Syariah Shah Alam pada 23 Februari lalu.


"Secara rasmi, kita belum tahu di mana lokasi beliau," katanya ringkas ketika ditanya perkembangan terkini Muhammad Sajjad pada sidang media di sini, tadi.Terdahulu, Dr Ahmad Shahir ditemui selepas penyerahan sumbangan pek makanan kepada petugas barisan hadapan di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Dewan Berlian, Universiti Teknologi MARA (UiTM) Puncak Alam, di sini.


Pada masa sama, beliau berkata, pihaknya menyerahkan sepenuhnya kepadanya Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk mengambil tindakan ke atas usahawan kosmetik itu.


"Kita serah perkara ini kepada pihak polis untuk tindakan lanjut dan dalam masa sama, menunggu perkembangan seterusnya mengenai Sajat," katanya.Pada 23 Februari lalu, Muhammad Sajjad, 36, dikehendaki pihak berkuasa selepas waran tanngkap terhadapnya dikeluarkan selepas gagal hadir sebutan semula pertuduhan berpakaian wanita di Mhkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Selangor.


Sebelum ini, media melaporkan Nur Sajat didakwa sedang bersembunyi di Thailand selepas menghilangkan diri susulan waran tangkap berkenaan.


Terbaru, beliau dikehendaki polis bagi membantu siasatan kes peniipuan menukar maklumat kad pengenalan.


Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya memaklumkan Nur Sajat yang juga saksi dikehendaki hadir prosiding perbicaraan kes berkenaan di Mahkamah Ampang Jaya pada 14 Julai ini.

Sumber : Harian Metro

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.