Ticker

6/recent/ticker-posts

Bayi selamat dikeluarkan tapi Siti Sarah kritikaI, kata Shuib

 


Penyanyi Siti Sarah yang dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), di sini, dilaporkan berada dalam keadaan kritikaI.


Sebelumnya, penyanyi lagu Kesetiaan yang hamiI lapan bulan itu terpaksa melalui proses pembedahan bagi mengeluarkan bayi dalam kandungan selepas tahap oksigen menurun sejak pagi, hari ini.


Suaminya juga pelawak Shuib berkata, Siti Sarah selamat melahirkan anak lelaki, jam 5 petang, hari ini.Bagaimanapun, menurut Shuib isterinya berada dalam keadaan kritikaI.


"Alhamdulillah, kira-kira jam 4 petang, bayi berjaya dikeluarkan dan keadaan bayi Alhamdulillah baik tapi perlukan alat bantuan pernafasan kerana lahir pra matang. Cuma, keadaan Sarah agak kritikaI."Saya sekeluarga mohon semua teruskan doa untuk Siti Sarah. Juga kita doakan semoga sesiapa saja yang sedang bertarung nyawa dengan C0vid-19 dipermudahkan urusan," katanya.


Terdahulu, Harian Metro melaporkan Siti Sarah ditidurkan selepas dia dimasukkan ke ICU HUKM akibat tahap oksigen tidak stabil.


 

Sumber : Harian Metro

Post a Comment

0 Comments