Ticker

6/recent/ticker-posts

Bukti Baru Perbualan Dan Video Aksi Tidak Sopan Tersebar Di Media Sosial... Sekali Lagi Ebit Lew Dikaitkan!

 


Penafian : Gambar yang digunakan hanyalah sekadar hiasan semata-mata

Menerusi laman Telegram rasmi milik pendakwah bebas, Firdaus Wong, beberapa bukti gangguan sekksuaI didakwa milik UEL didedahkan kepada umum.


Dalam satu kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh Firdaus menerusi Telegran, beliau berkata:


“Kami akan bersama dengan mangsa-mangsa yang telah membuat laporan polis untuk mendapatkan keadilan. Jikalau ada pihak yang mahu membuat laporan polis atau mengambil tindakan saman, kami telahpun bersiap sedia 100 peratus.


“Segala bukti-bukti telah kami siap sedia andai ada mana-mana pihak yang mahu mengambil tindakan saman. Kami tetap teguh mempertahankan prinsip berani kerana benar. Amar makruf nahi mungkar.


“Kepada yang selama ini mempersoalkan kenapa mangsa tidak buat laporan polis, kami telah lama buat laporan cuma tidak menceritakan agar tiada pihak menganggu siasatan,” ujarnya.


Setelah beberapa bulan berlalu, nama pendakwah itu sekali lagi 'panas' apabila muncul satu rakaman lain, memaparkan individu mirip dirinya sedang melakukan panggilan video dalam keadaan tidak sopan di atas katil.


Video berdurasi seminit 22 saat itu kini sedang berlegar-legar menerusi aplikasi Telegram.


Malah, carian mStar di Twitter menggunakan kata kunci 'Ebit Lew' turut membawa kepada penemuan banyak tweet sinikal yang memperkatakan mengenai video itu serta dakwaan gangguan sekksuaI yang kini sedang disiasat pihak berkuasa.


Dalam pada itu, beberapa paparan skrin mesej perbualan, didakwa antara pendakwah itu dengan seorang wanita turut tersebar di media sosial.Untuk rekod, mStar pada 26 Julai lalu melaporkan tular rakaman seorang individu mirip pendakwah itu yang sedang melakukan aksi tidak sopan di atas katil.


Pada 19 Ogos lalu, Ebit memberi keterangan di Bukit Aman berhubung satu kes dakwaan gangguan sekksuaI.


Ebit ketika ditemui pemberita di luar pekarangan Bukit Aman berkata, beliau memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia itu selama kira-kira sejam.


Tambah Ebit, beliau dipanggil bagi memberikan kerjasama sebagai saksi berkenaan dakwaan tersebut.


Sumber : mStar Online

Post a Comment

0 Comments