Ticker

6/recent/ticker-posts

Tak Tahan Dikecam Netizen, Wani Comel Mahu Saman Netizen

 


Nampaknya kontroversi antara Wani dan juga usahawan kosmetik nampaknya belum reda lagi.Gadis obesiti, Wani Comel berkata dia akan mengambil tindakan dengan membuat laporan polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) terhadap netizen yang melemparkan kata-kata fitnah terhadap dirinya.


Wani atau nama sebenarnya, Nurul Airawani Nazira Ibrahim berkata dia terpaksa berbuat demikian berikutan banyak tohmahan dileparkan selepas dia membuat pendedahan didakwa diperdaya oleh usahawan kosmetik.


Terlalu banyak pihak yang tak henti henti mengacau hidup wani dengan pelbagai kata kata kesat dan tak kurang juga ada yang mendoakan Wani m4ti.


“Wani ingin menasihatkan agar mana-mana individu yang tag Wani dengan cubaan gngguan, fitn4h, c4cian, m4kian, hin4an dan apa-apa perkara negatif lain termasuk body sh4ming, Wani sendiri akan membuat laporan polis dan laporkan kepada pihak SKMM kerana Wani berhak berbuat demikian,” katanya.Wanita turut meminta netizen supaya berfikir terlebih dahlu sebelum menulis komen jika tidak mahu sebarang tindakan undang-undang diambil terhadap mereka. Ujarnya, dia dalam usaha mengumpul kata-kata hin4an itu sebagai bukti untuk dilaporkan kepada pihak berkuasa.


“Mereka yang membantu wani telah mengumpulkan semua bukti2 komen anda yg mengh1na, mengecam,menghsut masyarakat utk provokasi menimbulkan perb4lahan hal wani di media sosial di Instagram dan DM Wani.“Tiada faedah untuk Wani menipu sesiapa dan tiada untungnya Wani buat tindakan macam tu. Hati hati bila menulis takut termakan diri,” katanya.
 

SUMBER  MSTAR ONLINE via rotikaya

Post a Comment

0 Comments