Header Ads

Breaking

Friday, January 1, 2021

Wanita Ini Kongsikan Cara Semak Wang Tak Dituntut Secara Online. Mudah Sangat, Cubalah Mana Tahu Dapat Duit Terpijak

 


Seorang pengguna fb,Nurazlina Aini Mahamad telah berkongsikan satu info yang ramai sebenarnya tidak tahu. Cara semak wang tak dituntut, Cubalah mana tahu ada rezeki terpijak macam wanita ini yang dapat lebih RM3 ribu. Boleh juga buat belanja atau simpan.


Tak perlu pergi ke agensi yang terbabit semata-mata untuk periksa ada atau tidak wang tersebut, sekarang kita boleh semak secara online.. mudah bukan?

Cara semak wang tak dituntut secara online

Rasanya pernah viral pasal wang tak dituntut ni 2-3 tahun lepas. Tapi tak ambil pusing sangat. Entah kenapa tiba-tiba pagi tu tangan ringan je register masuk nak tengok. Senyum sampai telinga.


Kalau belum check wang tidak dituntut, cepat cepat pergi check. Mana tau ada duit terpijak jugak. Apapun, semestinya itu duit dan hak kita. Ada sikit boleh simpan bank, ada banyak terpaksalah bekukan tukar jadi emas. Since ada yang tanya nak check kat mana, ni saya kongsikan :



1) Layari https://egumis.anm.gov.my/


2) Untuk yang pertama kali, register dulu (sign-in). Isi semua maklumat yang diperlukan.

Check email untuk verify link yang diberi.


3) Log in semula. Kemudian, masukkan semua maklumat yang diperlukan.


4) Masukkan IC kita. Boleh bantu check untuk ibu ayah kita juga.



Maksimum boleh check dua nombor IC sahaja.


Sekian, semoga bermanfaat.


Kredit Info Nurazlina Aini Mahamad

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.