Header Ads

Breaking

Tuesday, January 19, 2021

Beli buku sekolah anak sampai ratusan ringgit, sekali tak dapat ‘claim’ LHDN kerana....

 


Siapa yang tidak kenal dengan pelakon cantik yang tidak dimamah dek usia iaitu Rita Rudaini yang juga merupakan bekas isteri pemain bola sepak terkenal tanah air.


Sejak bergelar ibu tunggal tugas membesarkan anak tanpa suami di sisi merupakan salah satu c4baran besar yang harus dig4las oleh pelakon Rita Rudaini.


Rita atau nama sebenar Rita Rudaini Mokhtar berkata dia bekerja ker4s bagi memastikan dua anaknya.


Iaitu Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna menerima pendidikan terbaik agar menjadi insan berjaya kelak.


Rita Rudaini Mokhtar berkata, ada kalanya dia terpksa membawa anak-anak bersama jika ada urusan kerja yang harus diselesaikan.


“Bila ada meeting terpksa h3ret anak-anak sekali dan anak-anak terpaksa kelas secara online di situ juga.


“Nak senang bukan senang, tak ada kerja yang mudah apatah lagi sister (merujuk dirinya) seorang menyara keluarga.


Jaga anak-anak… buat macam-macam kerja dalam satu masa.


“Kadang-kadang harap tangan ada banyak macam tangan sot0ng… kadang-kadang otak rasa kembang macam span basah sebab banyak benda nak kena fikir itu dan ini!


Yang ada suami atau pembantu… Alhamdulillah ringan beb4n,” katanya menerusi Instagram.


Perkongsian Rita menarik perhatian pengikut.


Dalam pada itu, pelakon filem Mami Jarvm ini turut menyeru golongan wanita supaya sentiasa mempersiapkan diri dengan sebarang ujian kehidupan atau perkahwinan.


Katanya, isteri tidak boleh terlalu bergantvng harap dan harus belajar hidup berdikari.


“Single mom and dad macam sis ni memang survivor tapi nasihat saya untuk wanita di luar sana.


Walaupun dalam zon selesa kenalah ambil tahu dan berdikari.



“Kita tak tahu panas itu sampai petang atau tidak, hidup ini jangan rasa nak selesa dan senang saja.


Selalulah fikir macam mana bila satu hari nanti aku sus4h.


“Apabila selalu beringat, automatik kita sentiasa dan selalu ada rasa tanggungjawab dengan diri sendiri dan pada orang lain…


Ujian tu datang tiada am4ran, kalau rasa diri perlu berubah, berubahlah sebelum ditlmpa tangga.


Jangan tunggu sudah terhantvk baru nak teng4dah,” ujarnya.


Terkejvt Tengok Bil Sekolah


“Panjangnya bil buku sekolah! Happy depa (mereka) tengok buku sekolah tahun ni…


Duit mummy boleh cari, yang penting belajar rajin-rajin.”


“Tak minta balas jasa cuma nak hangpa (anak-anak) senang bila dah besar nanti, boleh bantu orang yang memerlukan.”


“Bila sudah berjaya nanti, mummy tak kerja boleh bela (jaga) mummy pula.


Jangan nanti bila dah berjaya ada pula orang tu kata dia punya jasa, orang ni kata dia punya jasa!” katanya lagi.


Rita ada memuat naik satu klip rakaman video menyediakan barangan persekolahan anaknya menerusi laman Instagram pada Sabtu yang lalu.


DiDalam klip rakaman video berkenaan, Rita menunjukkan buku-buku sekolah yang baru dibeli bersama reslt harga barangan tersebut.


Dalam pada itu, Rita turut berpesan kepada dua anak lelakinya itu.



Ia supaya belajar bersungguh-sungguh dan melihat sendiri kesusahannya mencari rezeki membesarkan mereka.


“Mummy ni macam nak terber4k cari duit… belajar rajin-rajin! Kasihan mummy cari duit.”


“Keluar pagi balik malam, kadang-kadang keluar tak balik-balik cari duit nak bagi Rayyan dengan adik sekolah, ” ujarnya lagi.


Lufya k0men, tapi re4ksi balas Rita raih perhatian ramai


Sementara itu menerusi ruangan k0men, perkongsian Rita tersebut telah meraih perhatian peminat-peminat dan rakan artis yang menlnggalkan k0men.


Antaranya ialah pelakon, Lufya yang bertanyakan kepada Rita samada beliau membuat ‘cl4im’ semula terhadap semua perbelanjaan itu dengan ker4jaan.


“Pengs4n tengok bill nyaaa sis cuba claim kerajaan tak??” tulis Lufya.


Pertanyaan Lufya telah dibalas oleh Rita. Namun menariknya, Rita memberikan jawapan dengan mengaitkan bekas suami.


Ini apabila mengatakan bekas suaminya telah membuat ‘cl4im’ dengan menggunakan nama anak-anak yang kini dijaga sepenuhnya Rita.


Umum mengetahui Rita berkahwin dengan pemain bola Aidil Zafuan pada 2008.


Namun berc3rai pada September 2013. Pasangan itu dikurniakan dua anak lelaki iaitu Airit Rayyan Rizqin, 11, dan Airit Qaqa Arjuna, 9, yang kini di bawah jagaan Rita.


Resp0n b4las Rita turut meraih perhatian warganet yang turun menlnggalkan komen.


Rata-rata terkejvt dengan resp0n Rita kerana tidak menyangka dengan tndakan bekas suaminya itu.



Sumber : mstar / RitaRudaini / trendingnetwork

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.