Ticker

6/recent/ticker-posts

Reaksi berbeza netizen selepas viral anggota polis hantar whatsapp nak berkenalan selepas tahan seorang wanita semasa menjalankan tugas

 


Tindakan seorang wanita menyiarkan ‘tngkap Iayar’ pesanan WhatsApp didkwa oleh seorang angg0ta poIis yang mahu berkenalan dengannya mendapat pelbagai re4ksi dalam kalangan netizen sejak semalam.


Wanita itu mendkwa dia mendapat pesanan WhatsApp itu selepas dit4han dalam sek4tan jalan raya di mana seorang angg0ta poIis bertugas mencatat makIumat peribadinya termasuk nombor telefon.


Sebahagian netizen menyokong tindakan wanita itu mended4hkan perkara tersebut di media sosi4l kerana ia melibatkan soal integriti poIis, namun tldak kvrang mengkr1tik kerana beranggapan perkara itu cuma melibatkan hal peribadi.


Pemilik akaun Facebook Naziffa Ahmad Iman berkata, poIis juga manusia biasa dan angg0ta poIis itu mungkin hanya mahu berkenalan kerana terpesona dengan wanita berkenaan.


“Dia terpesona dengan awak mahu kenal sahaja. Kalau awak tldak mahu tldak perlu balas mesej dia,” kata Naziffa Ahmad Iman.


Pemilik akaun Facebook Halilah Alwi pula berkata, angg0ta poIis juga punya hati serta perasaan, maka wanita tersebut tldak sepatutnya mengheb0hkan perkara itu di media sosi4l.


“Kas1han pada angg0ta poIis itu. Boleh kena tindakan tatatertib. Perkara kecil cuma hantar pesanan WhatsApp. Jika tldak mahu layan sek4t sahaja,” katanya.


Bagi pengguna Facebook Khairul Hanafi Juhari, orang ramai boleh beri apa sahaja aIasan menyebelahi angg0ta poIis itu, tetapi perkara tersebut tetap satu kesaIahan melibatkan Akta Peribadi.Sumber : kosmo online!

Post a Comment

0 Comments