Ticker

6/recent/ticker-posts

Ini kenyataan PU Amin selepas viral gambarnya bersama wanita tidak menutup aurat ketika menghadiri majlis berbuka puasa

 


Tindakan instafamous Nadira Isaac memuat naik gambarnya bersama PU Amin semasa menghadiri majlis berbuka puasa di laman sosialnya mengundang rasa kurang senang dan pendebatan di kalangan netizen.

Rata-rata pengikut mempersoalkan mengenai kehadiran PU Amin di majlis tersebut dan niat usahawan berusia 21 tahun itu berkongsi gambar berkenaan yang dilihat kurang sesuai untuk tatapan umum.

Viral gambar saya dengan 2 individu dalam sebuah acara tertutup baru baru ini. Ceritanya, Saya dijemput untuk baca doa berbuka puasa dan tazkirah ramadhan sebelum berbuka puasa. 

Tidak mahu netizen terus menerus saIah faham dan berdebat sesama sendiri, PU Admin membuat kenyataan di facebook rasmi miliknya.


Berikut adalah kenyataan dari beliau
Saya hadir dengan niat menyampaikan dakwah dan menyempurnakan tugas saya secara face to face lalu membaca doa agar Allah menerima segala amal kebaikan kita dan mengampunkan d0sa d0sa kita.

Ini peluang untuk menyampaikan dakwah secara berhadapan. Saya tahu kesan fltnah nya besar. Tapi kalau bukan waktu itu, bila lagi nak tazkirah secara berdepan dengan golongan yang saya lawan sebelum ini. 

Selepas berbuka saya terus melaksanakan solat maghrib. Setelah itu saya memang bergegas nak pulang sebab bertugas di masjid berdekatan. Penganjur minta nak bergambar. Saya raikan, kerana mahu segera untuk pulang. 

Akhir nya penganjur viral kan gambar tersebut. Tak tahu tujuan apa. Saya pun dah minta agar PADAM gambar tersebut bagi menghormati bulan ramadhan. Dan kini ter0k saya dihen.tam, difltnah dan di ca.cl ma.kl hari ini. 

Allahuuu..

Ramadhan baru di fasa pertama, namun ujian berat bagi saya. Terima kasih pada yang menghl.na dan memanjangkan fltnah. 

Saya biasa ambil gambar dengan banduan, penagl.h da.dah, mat rempit, paderi, peIa.cur setelah selesai program dakwah di lapangan. Cuma kali ini viral dan dikongsikan secara ramai oleh semua pihak. 

Cuma ingatlah pada semua, kerana sikap kita yang suka menghina ahli maksl.at, itu lah punca ahli maksl.at makin jauh dengan agama. Runding baik lah dengan mereka agar mereka dapat meninggalkan kemungkaran dan menghidupkan cinta pada Allah dan Rasul.

Saya mohon maaf jika perbuatan saya mengambil gambar itu satu perkara yang memaI.ukan dan mengalbkan. 

Terima kasih.


Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan semangat dan mengingatkan semua sesungguhnya kita sekarang berada di dunia akhir zaman, fltnah semakin berleluasa dan teruskan berdakwah kerana niat kita hanya tuhan yang tahu.

Diharapkan agar PU Amin tidak pa.tah semangat dan meneruskan kerja-kerja dakwahnya kerana kita tidak mampu memuaskan hati semua pihak, cukuplah niat kita berdakwah kerana Allah..


Sumber : FB PU AMIN


Post a Comment

0 Comments