Ticker

6/recent/ticker-posts

Pilih daarah Hafiz al-Quran, Ustaz Yusuf Mansur digeIar netizen sebagai sombong

 


Kenyataan seorang pendakwah Indonesia, ustaz Yusof Mansur yang bersyukur kerana mendapat seorang Hafiz al-Quran sebagai penderma daarah kepadanya hangat diperkatakan netizen, lapor laman Suara.com semalam.


Kenyataan tersebut yang dimuat naik ustaz Yusuf Mansur menerusi laman sosial Instagramnya menyebabkan dia dituduuh sebagai sombong dan memilih.


Ustaz Yusuf Mansur dimasukkan ke hospital selepas paras hemoglobin dalam daarahnya rendah lalu terpaksa menjalani pemindahan daarah.Dalam hantarannya, ustaz Yusuf Mansur menulis seramai 10 orang hafiz yang sudah dipilih untuk mendermakan daarah kepadanya dan individu yang terpilih adalah Syekih Baleid yang merupakan seorang penderma daarah dari  Maghribi.


Menerusi Instagramnya, pendakwah itu memuat naik video dirinya yang sedang terbaring dan memaklumkan tentang keadaan kesihatannya.


“Dengan izin Allah S.W.T., hemoglobin saya masih ada lima. Sangat rendah namun masih hidup.


“Saya dibantu rakan-rakan dan pasukan doktor yang luar biasa. Barisan penderma daarah juga yang soleh-soleh, alhamdulillah ada 10 orang dan yang terbaik akan dipilih,” katanya. Netizen rata-ratanya meninggalkan komen dengan mengatakan mereka tidak bersetuju dengan kaedah ‘pemilihan’ penderma yang dibuat ustaz itu.


“Pemindahan daarah juga mahu pilih yang sama beriman,” tulis seorang netizen.


“Di sinilah saya melihat kebesaran Allah S.W.T. Saya tahu saya banyak doosa,  namun Allah memberikan saya kesempatan untuk mendapatkan daarah daripada orang-orang terbaik di Bumi, dengan izin-Nya,” tulis ustaz Yusuf Mansur. -Agensi

Sumber artikel : Kosmo!

Post a Comment

0 Comments