Header Ads

Breaking

Monday, July 19, 2021

Seorang lelaki ditemui berpeluh di bawah katil rumah janda

 


Seorang lelaki ditemui menyorok di bawah katil rumah seorang janda ketika pegawai masjid bersama anggota poIis melakukan pemeriksaan di sebuah rumah kampung di Kota Sarang Semut di sini, hari ini.


Lelaki berusia 32 tahun itu berbuat demikian kerana bimbang dicek0p khaIwat kerana menumpang di rumah janda berusia 33 tahun.


Ketua Penolong Pengarah Bahagian Penguatkuasa JAIK Syeikh Radzi Abdul Mutalib berkata, pada seerbuan jam 7.30 pagi tadi, lelaki yang bekerja di kedai besi itu memberi alasan menumpang di rumah wanita berkenaan.


Beliau berkata, pemeriksaan mendapati, rumah itu turut dihuni bapa wanita itu dan tiga anaknya.


"Bapa wanita itu dipercayai saklt dan ketika inilah lelaki itu mengambil kesempatan menumpang di rumah wanita berkenaan.


"Ketika pemeriksaan, lelaki itu menyorok di bawah katil dalam bilik kedua rumah berkenaan untuk mengelak daripada ditaahan," katanya pada kenyataan.


Radzi berkata, pasangan itu ditahan kerana disyaki berkhalwat selepas gagal menunjukkan sebarang dokumen membuktikan mereka pasangan suami isteri atau mahram.Beliau berkata, mereka kemudian dibawa ke balai poIis berhampiran untuk laporan tangkaapan.


"Kes dislasat mengikut Seeksyen 25 Enakmen KesaIahan Jeenayah Syariah Kedah 2014 kerana disyaki berkhaIwat.


"Sabit kesalahan boleh dideenda tidak lebih RM3,000 atau dua tahun penjaara atau kedua-duanya sekali," katanya.

Sumber : Harian Metro

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.