Header Ads

Breaking

Thursday, August 19, 2021

Tiga buah kenderaan polis dilihat masuk di kediaman Ebit Lew

 


Tiga buah kenderaan dipercayai milik polis dilihat memasuki kawasan kediaman pendakwah terkenal, Ebit Lew di sini kira-kira jam 4.15 petang Khamis.


Tinjauan Sinar Harian mendapati, selang beberapa minit kemudian, kelihatan sebuah kenderaan pacuan empat roda berwarna hitam yang mempunyai logo badan kebajikan pendakwah tersebut turut memasuki kawasan perumahan berkenaan.

Kunjungan polis itu difahamkan untuk menjalankan siiasatan berhubung kes ganggguan sekksual yang dikaitkan dengan pendakwah berkenaan.Kenderaan polis kemudian dilihat keluar dari kawasan perumahan tersebut kira-kira jam 5.13 petang.

Sinar Harian pada Khamis melaporkan, Ebit Lew dipanggil ke Ibu Pejabat Polis Bukit Aman sebagai saksi untuk membantu siiasatan kes ganggguan sekksual yang dikaitkan dengannya seperti yang tular menerusi media sosial baru-baru.

Dalam laporan tersebut, Ebit Lew menyifatkan tuduuhan tersebut sebagai satu fiitnah yang keejam dan meIampau terhadap dirinya.


Sementara peguam beliau, Datuk Hasnal Rezua Merican berkata, setakat ini pihak polis ada menyatakan beberapa sesyen untuk slasatan kes tersebut.

Bagaimanapun, katanya, pihak polis belum memberikan sesyen sewajarnya untuk slasatan kes berkenaan.

Sumber : Sinar Harian

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.