Ticker

6/recent/ticker-posts

Netizen kagum dengan ketenangan makcik selamba jemur pakaian di pagar mahal rumah jiran

 


Aksi seorang ibu menjemur pakaian di pagar rumah mewah menjadi viral di media sosial. Video itu telah dimuat naik seorang pengguna laman sosial TikTok @eddosyach.


Dalam video itu, kelihatan seorang wanita yang sedang menjemur pakaian di atas pagar rumah yang cukup mewah.


Dia kelihatan menyidai pakaian di pagar rumah coklat itu. Malah, dia menyidai baju dan seluarnya dalam barisan, hampir menutup pagar.


Manakala di hadapan pagar terdapat jemuran kecil untuk menjemur mukena dan sarung. Malah di atas lantai di hadapan pagar juga terdapat beberapa helai baju yang tertinggal di atas lantai.


Ibu-ibu kelihatan seperti hendak beredar tetapi kelihatan mundar-mandir sambil melihat ke belakang ke arah jemuran.Unggahan tersebut turut mengundang pelbagai reaksi netizen.

“Itu pagar mahal, puan, bukan alat kelui jemuran seperti di kampung,” kata Alif ***


“Astaga, walaupun yang aku taip tu bukan rumah aku, tapi sumpah saakit sangat tengoknya,” kata Kayl ***


"Apa yang saya tahu, jiran akan melakukan ini jika rumah mereka diamanahkan. Contohnya, jika anda ingin meninggalkan kampung anda, supaya kelihatan seperti ada orang di sana," kata Abho ***


"Apa kata awak tinggal di rumah, rumah orang mana betul-betul depan pintu," kata use ***“Kepentingan buat rumah kena fikir, ya, kena sediakan sedikit ruang untuk menjemur, jangan jadikan rumah orang sebagai pasar loak dadakan, rumah sendiri nak kemas,” kata Lnd ***


"Jiran saya memang buat paku depan rumah saya untuk jemur kain lap. Saya nak cakap, takut jiran lain serang saya, sebab saya sewa sahaja," kata Henri***.


Sumber : Suara.com

Post a Comment

0 Comments