Header Ads

Breaking

Friday, December 11, 2020

"Salahkan Saya Orang Kampung Yang Tak Pernah Merasa ..." - Wani Comel Pertahankan Diri Selepas Ditegur Netizen Supaya Jaga Pemakanan

 



Selepas netizen mempertikaikan tindakannya yang dikatakan menikmati makanan yang tidak sesuai dengan tahap kesihatannya sekarang, Wani Comel tampil menjelaskan perkara sebenar yang berlaku.

Kata tuan empunya badan Wani atau nama sebenarnya, Nurul Airawani Nazira Ibrahim, dia hanya memakan sekadar untuk merasa.

"Saya jaga makanan yang saya makan. Saya tak makan yang bukan bukan. Doktor pun cakap saya boleh makan dalam kuantiti yang sikit.



"Bukan banyak. Jangan terus menilai saya ya," jawabnya di ruangan mesej yang dihantar.

Tambah Wani lagi, dia tidak pernah merasa ayam cheese sebelum ini.

"Tak baik cakap macam ni pada kak Bella, dia datang lawat saya dan kak Bella bawa saya makanan yang saya tak pernah makan dan saya pun makan sikit saja.

"Salahkan saya orang kampung yang tak pernah merasa makan makanan macam ni?" tulisnya lagi.

Tindakan Wani memuat naik foto ayam cheese dan lauk set kenduri telah menimbulkan rasa kurang senang hati dalam kalangan pengikutnya.

"Doktor selalunya tak bagi makan walaupun rasa makanan yang tak sihat macam ni. Lagipun adik Wani kan tak sihat. Macam-macam penykit ada.

"Tolong Wani jaga pemakanan ayam tu tak sesuai untuk kesihatan Wani. Akak tau Wani kuat lawan penykit.

"Adik Wani kalau boleh jangan makan makanan yang berminyak. Makan yang rebus, sayur dan buah," antara nasihat yang dihantar.



Sebelum ini, Wani dikejarkan ke Hospital Putrajaya selepas mengalami masalah kesukaran bernafas.

Selepas pemeriksaan lanjut, Wani mendapati dirinya mengalami komplikasi jantung bengkak.

Terdahulu, Wani bertandang ke ibu kota bagi mengadakan sidang media susulan konflik dirinya bersama usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri.

Instagram: wanicomel20 via gempak

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.