Ticker

6/recent/ticker-posts

Nadia Brian Dilabel 'kayu', Menangis macam nak rak, tapi setitik pun air mata tak keluar.

 


Rata-rata penonton memuji lakonan menjadi para pelakon, terutama Sakinah yang membawakan watak Laila dan Lana Nodin (Cik Embun).


Cuma apa yang tak sedapnya pula apabila ramai juga mengkritlk tahap lakonan Nadia Brian yang did.akwa masih ‘kayu’ dan tidak menjadi, lebih-lebih lagi semasa babak bere.mosi.


Daripada komen-komen netizen, ramai yang bi.sing apabila babak menangis lakonan Nadia sebagai Raihani juga gagal kerana langsung tidak nampak air mata.


Mena.ngis macam nak rak, tapi setitik pun air mata tak keluar. Mena.ngis jenis apakah itu?


Mungkin Nadia kena berguru selepas ini dengan pelakon air mata, Wan Maimunah untuk membawakan watak yang memerlukan pengo.rbanan air mata sampai basah baju.Mari kenali Nadia Brian, seorang bakat baru dunia lakonan yang kian meningkat naik namanya


1. Pemilik nama penuh Nadia Najwa binti Mohamed Rashidi.


2. Menggunakan nama komersial, Nadia Brian.


3. Kelahiran Kangar, Perlis pada 30 Mei 1991.


4. Membesar di Kelantan.


5. Kini berusia 28 tahun.


6. Kediamannya terletak di Kuala Lumpur.


7. Berda.rah kacukan Malaysia-Australia.


8. Datuknya, Brian Goldring Abdullah merupakan warga Australia.9. Pemegang Diploma Seni Teater dan Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa daripada Universiti Teknologi MARA (UiTM), Shah Alam.


10. Aktif dalam dunia seni sejak tahun 2013 sebagai pelakon dan model.


11. Namanya melo.njak naik selepas menjayakan drama Akulah Balqis dan Sweetie Nanie yang kedua-duanya ditayangkan di saluran TV3.


12. Lain-lain drama dibintanginya seperti Cik Serba Tahu, Mak Cun Musim 3, My Sweet Lavender, De.ndam Aurora, Dekatkan Jarak Kita, Aku Cinta Dia dan Lelakimu Yang Dulu.


Post a Comment

0 Comments