Ticker

6/recent/ticker-posts

Long Tiger dicekup sembunyi di rumah pondan

 


Lelaki Rohingya dikenali 'Long Tiger' yang berjaya ditaahan hari ini didapati menyembunyikan diri di rumah seorang pondan di Jalan Kuala Ketil, dekat sini.


Ketika ditahan kira-kira jam 3 petang itu, Long Tiger atau nama sebenarnya Abdul Hamim Ab Hamid, 33, dikesan sekali lagi cuba meIarikan diri dengan memanjat bumbung namun tergeIincir jatuh di lantai dapur rumah.


Menurut sumber, sepasukan polis Bukit Aman dan Jabatan Siasatan Jnayah (JSJ) Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor yang melakukan risiikan menerima maklumat mengatakan Long Tiger bersembunyi di sebuah rumah."Bertindak daripada maklumat itu, sepasukan polis bergegas ke rumah terbabit namun penghuninya enggan membuka pintu dan ketika itu Long Tiger dilihat sudah memanjat bumbung untuk meloIoskan diri.


"Anggota polis terpaksa memecahkan pintu dan mengarahkan Long Tiger turun daripada bumbung namun dia tergeIincir dan terjatuuh," katanya.


Sumber berkata, akibatnya Long Tiger mengalami kecedeeraan di kepala dan anggota badan kerana terjatuuh dari bumbung rumah terbabit.


"Selain Long Tiger, polis turut menahan penghuni rumah terbabit yang juga seorang pondan berusia 40-an kerana didapati cuba melindungi lelaki dalam buuruan itu," katanya.Untuk rekod, Long Tiger meIoloskan diri melalui pintu utama Mhkamah Majistret Tangkak, Johor sebelum perbicaraan bermula pada 15 Disember lalu, kira-kira jam 11.55 pagi


Sejak kehilangannya, Long Tiger menjadi buuruan polis selain peguam mewakilinya, Datuk Sharudin Ali turut menarik diri daripada mewakilinya.


Dua anggota polis turut digaantung tugas bagi membantu siasatan berhubung insiiden berkenaan kerana disyaki terbabit secara langsung atas kesalahan cuai sehingga menyebabkan taahanan itu meIarikan diri.


Difahamkan, satu sidang media khas akan dilakukan Ketua Polis Johor Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay jam 12 tengah hari esok di pejabatnya.

Sumber : Harian Metro

Post a Comment

0 Comments