Ticker

6/recent/ticker-posts

Puteri Sarah nekad fail cerai esok, Syamsul datang memujuk

 


 Kain koyak boleh dijahit, mahligai runtuh boleh dibina semula. Namun, bila hati sudah retak?


Dialog dilafazkan Seniwati Rubiah Suparman dalam filem Bila Hati Telah Retak cukup menggambarkan emosi pelakon Puteri Sarah Liyana, 38, yang nekad memfailkan perceraian esok (Isnin) berikutan kemelut menimpa rumah tangganya dengan pengarah kontroversi, Syamsul Yusof, 39.


Bagi Puteri Sarah, tiada kata-kata yang mampu melembutkan hatinya untuk menarik balik keputusan dibuatnya itu.


"Ada ke Syamsul nak datang pujuk? Persoal Sarah semula apabila ditanya apakah akan mempertimbangkan keputusan seandainya suaminya itu datang memujuk.


Mengaku air matanya sudah kering meratapi kesetiaan dikhianati lelaki dicintai, Puteri Sarah yakin keputusan dibuat adalah jalan terbaik buatnya dan anak-anak.


"Memang Sarah sudah nekad. Benda ini bukan berlaku minggu lepas, bulan lepas atau tahun lepas, tetapi sudah lama.


"Sarah pun sudah lama memikirkannya. Kalau boleh memanglah tak nak perceraian berlaku, tetapi, penghujungnya Sarah tanggung derita.


"Katalah kalau tak jadi cerai, apa yang berlaku kemudian, Sarah juga tanggung sendiri. Perbincangan dengan keluarga sudah dibuat dan kami sudah mempertimbangkan segala baik dan buruk.


"Apa yang penting, anak-anak dan hubungan Sarah dengan keluarga mentua baik," ungkap pelakon drama rantaian Rindu Kasih ini.


Ditanya mengapa keluarganya tidak bersuara berhubung krisis rumah tangga berbanding keluarga mentua yang lantang memberi sokongan, Puteri Sarah berkata, keluarganya tetap menyebelahi dirinya.


Cuma, kata Puteri Sarah, mereka lebih selesa tidak menyuarakan secara terbuka.


"Keluarga Sarah termasuk ibu bapa dan adik-beradik menyokong. Cuma, kerjaya membuatkan mereka tidak dapat menyuarakan secara terbuka.


"Dan mereka memilih menyokong Sarah secara senyap kerana tidak mahu dikenali," katanya dalam temubual secara eksklusif bersama BH, semalam.


Meskipun empat tahun menjeruk rasa dengan apa yang berlaku, namun, kata Puteri Sarah, apa yang dilaluinya tidak langsung menghakis kepercayaannya terhadap lelaki.


Malah, Puteri Sarah yakin masih ada lelaki yang bersikap budiman.


"Sarah bersikap 'neutral' sahaja dan tak boleh nak menghakimi semua lelaki dengan mengatakan mereka adalah sama.


"Ada lelaki baik, cuma yang baik itu belum jumpa lagi, insya-Allah," ungkapnya.

Sumber : Berita Harian Online

Post a Comment

0 Comments