Header Ads

Breaking

Saturday, May 15, 2021

Pelajar IPTS meninggaI dunia kereta mewah dipandu hiIang kawalan

 


Seorang pelajar institut pengajian tinggi swasta (IPTS) meninggaI selepas kenderaan mewah yang dipandunya dipercayai hiIang kawalan hingga meIang.gar lori muatan ayam di KM 179 Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan di sini pada Sabtu.


Dalam kejadian kira-kira jam 4.05 petang,  Muhammad Aiman Mazman, 26, yang memandu kereta jenis Audi RS 7 disahkan meninggaI dunia di tempat kejadian akibat kecde.raan pa.rah di kepaIa.


Ketua Polis Daerah Kerian, Superintendan Mazuki Mat berkata, seorang lelaki berusia 23 tahun yang merupakan penumpang hadapan kenderaan terbabit turut mengalami kecederaan parah di kepala.


Menurutnya, slasatan lanjut mendapati kedua-dua mereka dalam perjalanan dari Sungai Petani, Kedah menuju ke Kuala Lumpur."Apabila sampai di tempat kejadian, kenderaan m.ngsa dipercayai telah hiIang kawalan lalu terba.bas dan meIang.gar pembahagi lebuh raya di sebelah kanan sebelum berpusing.


"Keadaan itu menyebabkan kereta berkenaan terba.bas ke lorong kiri dan meIang.gar bahagian belakang lori yang dipandu lelaki berusia 55 tahun," katanya dalam satu kenyataan di sini.


Mazuki berkata, impak kemaI.angan itu menyebabkan bumbung kereta terbabit terca.but dengan kesan remuk pada keseluruhan bahagian."Kedua-dua mng.sa yang terselamat dihantar ke Hospital Parit Buntar bagi mendapatkan rawatan lanjut.


"Ma.yat mng.sa dihantar ke Unit F0rensik hospital sama untuk dibe.dah slasat bagi mengetahui punca sebenar kematlan," katanya.


SUMBER : SINAR HARIAN

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.